Polityka prywatności strony www

 

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez serwis internetowy adres strony www (dalej: Serwis).

Administratorzy danych osobowych zawartych w Serwisie jest:

RODO.PL Sp. z o.o. Sp.k., Sianowska 4a, 60-431 Poznań,

tel. 61 843 25 90, e-mail: info@rodo.pl, www.rodo.pl

Inspektor ochrony danych osobowych (IOD) Krzysztof Winiarski, adres e-mail: iod@rodo.pl

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych danych osobowych ADO działa w oparciu o wewnętrzne procedury i zalecenia, zgodne z odpowiednimi aktami prawnymi w zakresie ochrony danych osobowych, a w szczególności z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE.

ADO dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, iż dane osobowe są:

  • przetwarzane zgodnie z prawem;

  • zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami;

  • merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane;

  • przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

ADO realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

- poprzez dobrowolnie wprowadzenie informacji w formularzach, w celu:

  • udzielania odpowiedzi na zapytania użytkowników kierowane przy użyciu formularza kontaktowego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO,

  • w celu przesyłania informacji dotyczących produktów i usług oferowanych przez ADO na wskazany adres poczty elektronicznej, jeżeli użytkownik wyraził na to zgodę, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Zgodę można wycofać poprzez kliknięcie odpowiedniego linku w otrzymanej wiadomości lub wysłane takiego zgłoszenia na adres e-mail ADO,

  • realizacji uzasadnionego interesu ADO w szczególnych przypadkach na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f RODO np. windykacji.

-poprzez gromadzenie plików “cookies”.

Przy pierwszej wizycie w serwisie użytkownik informowany jest o używaniu plików cookies. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKO użytkownik wyraża zgodę na stosowanie plików cookies na stronie internetowej. Użytkownik może w każdym czasie zmienić ustawienia plików cookies klikając w przycisk USTAWIENIA COOKIES znajdujący się po prawej stronie.

Cookies niezbędne do działania witryny można zmienić  zmieniając ustawienia przeglądarki, przy czym należy mieć na uwadze, że zmiana ustawień może spowodować nieprawidłowe funkcjonowanie witryny.

Wyłączenie niektórych plików cookie może spowodować błędne działanie strony oraz brak dostępu do niektórych funkcji.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej użytkownika.

Użytkownicy, którzy po zapoznaniu się z informacjami dostępnymi w serwisie, nie chcą żeby pliki cookies pozostały zachowane w przeglądarce internetowej urządzenia, powinni usunąć je ze swojej przeglądarki po zakończeniu wizyty w Internetowym serwisie informacyjnym.

W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików „cookies”:

  • pliki niezbędne Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

  • pliki analityczne -Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

  • pliki funkcjonalne -Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

.

Pliki cookie, które stosujemy, pozwalają nam rozwijać naszą stronę.

Odbiorcy danych:

Odbiorcami danych osobowych mogą być organy, instytucje oraz podmioty uprawnione na mocy przepisów prawa, a także podmioty świadczące usługi na rzecz ADO (np. obsługa prawna, IT, marketingowa, księgowa oraz inne podmioty uczestniczące w realizacji zamówionej usługi.

Do przetwarzanych przez ADO danych przysługuje wgląd użytkownikowi Serwisu, który je przekazał. Użytkownik ma również prawo do modyfikacji tych danych, przenoszenia, żądania ich usunięcia oraz ograniczenia lub zaprzestania przetwarzania swoich danych osobowych w dowolnym momencie. W dowolnym momencie użytkownik może również żądać usunięcia swoich danych osobowych z serwisu.

W celu wykonania swoich praw wskazanych powyżej użytkownik Serwisu powinien skontaktować się z ADO korzystając z tego samego adresu email lub numeru telefonu przekazanego do Serwisu, kontaktując się na adres e-mail ADO.

Każdy użytkownik serwisu może wnieść skargę do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych, które działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Serwis. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się uważnie zapoznać.

ADO zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce prywatności serwisu, co może zostać spowodowane przez rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój Serwisu. O wszelkich zmianach będziemy informować użytkowników w sposób widoczny i zrozumiały.

WTYCZKI:

Linkedln

Na naszej stronie internetowej zintegrowane są wtyczki sieci społecznościowej Linkedln. Linkedln to internetowa sieć społecznościowa, która umożliwia użytkownikom łączenie się z istniejącymi kontaktami biznesowymi i nawiązywanie nowych kontaktów biznesowych. W tym celu wykorzystywane są pliki firmy LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court Mountain View, CA 94043, Stany Zjednoczone Ameryki. Dla spraw związanych z ochroną danych poza Stanami Zjednoczonymi jest właściwy LinkedIn Ireland, zagadnienia związane z polityką prywatności (po ang. „Privacy Policy Issues"), Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irlandia. W ramach ustawień plików cookies możesz zadecydować, czy wyrażasz zgodę na korzystanie w Twoim przypadku z  Linkedln, czy nie.

Więcej na temat przetwarzania danych przez Linkedln: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Wytyczna dotycząca pliku cookie jest dostępna na stronie https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy.

Facebook

Na naszej stronie internetowej zintegrowane są wtyczki sieci społecznościowej Facebook. Wtyczki Facebooka można rozpoznać po logo Facebook. W tym celu wykorzystywane są pliki firmy Facebook Inc., 1 Hacker Way Park, California 94025, USA. Podgląd wtyczek znajdziesz na stronie: https://developers.facebook,com/docs/plugins/. Podczas odwiedzania strony wtyczka ustanawia bezpośrednie połączenie miedzy przeglądarką a serwerem Facebook. W ten sposób Facebook otrzymuje informacje, ze odwiedziłeś naszą stronę z Twoim adresem IP. Gdy jesteś zalogowany na swoim koncie na Facebooku i klikniesz na „przycisk polubienia”, możesz połączyć treść naszych stron z Twoim profilem na Facebooku. W rezultacie Facebook może przypisać wizytę na naszych stronach do Twojego konta użytkownika. Nie posiadamy wiedzy na temat treści przekazywanych danych, ani sposobu ich wykorzystywania przez Facebook. W przypadku gdy nie chcesz, aby Facebook przyporządkował Twoją wizytę na naszych stronach z kontem użytkownika Facebooka, wyloguj się z konta użytkownika Facebooka.

Więcej na temat przetwarzania danych przez Facebook: https://de-de.facebook.com/policy.php.

 

YouTube

Na naszej stronie internetowej zintegrowane są komponenty od YouTube. YouTube to internetowy portal wideo, który pozwala wydawcy wideo (po ang. „video publisher”) na darmowe zamieszczanie klipów wideo, a także innym użytkownikom na ich darmowe oglądanie, ocenę oraz komentowanie. YouTube pozwala publikować wszystkie rodzaje filmów, dzięki czemu można uzyskać dostęp za pośrednictwem portalu internetowego zarówno do pełnych filmów i audycji telewizyjnych, jak i teledysków, zwiastunów i filmów tworzonych przez użytkowników.

Operatorem od YouTube jest Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Ireland.

Gdy odwiedzasz naszą stronę internetową z wtyczką YOUTube, zostanie nawiązane połączenie z serwerami YouTube. Serwer YouTube jest informowany, które z naszych stron odwiedziłeś. Jeżeli jesteś zalogowany na sowim koncie YouTube, umożliwiasz YouTube przyporządkowanie Twojego zachowania podczas przeglądania bezpośrednio z Twoim profilem osobistym. W przypadku braku zgody na tego rodzaju przekazywanie informacji, osoba, której dane dotyczą, może temu zapobiec w ten sposób, że wyloguje się ze swojego konta na YouTube przed wywołaniem naszej strony internetowej. Więcej informacji odnośnie YouTube można znaleźć na stronie https://www.youtube.com/yt/about/. 

Twitter

Poprzez wtyczkę „Twitter“, usługę mikroblogowania amerykańskiego przedsiębiorstwa Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107), Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Twittera i wczytuje przycisk z tej strony internetowej. Wtyczkę Twitter można znaleźć na dole udostępnionego wpisu  pod każdym postem. W związku z tym Twitter otrzymuje informacje o odwiedzinach konkretnego portalu. Nawet jeśli nie są Państwo zalogowani, Twitter w razie potrzeby może pobierać i gromadzić dane użytkowania. Warunkiem dla dokonania tego jest aktywacja przycisku Twitter poprzez kliknięcie go na stronie. W dalszej kolejności, poprzez otwarte okno dialogowe Twitter, mogą Państwo utworzyć tzw. tweeta, a następnie udostępnić go. Informacje te zostaną wyświetlone w Państwa profilu użytkownika portalu Twitter. Więcej informacji na temat pobierania, analizy i przetwarzania danych przez portal Twitter, jak również przysługujących Państwu praw z tym związanych, znajdują się w Polityce prywatności portalu Twitter: https://twitter.com/privacy?lang=pl.

 

Postanowienia dotyczące ochrony danych w zakresie dostawcy strony internetowej WIX.com

Nasza strona internetowa postawiona jest na serwerach WIX.com, więc Państwa dane będą przetwarzane poza obszarem EOG.

WIX.com deklaruje spełnianie wszystkich wymogów dotyczących przetwarzania danych poza obszarem EOG. Przekazanie danych odbywa się na podstawie zaktualizowanej po wyroku tzw. "Schrems II" umowy.
Pełna informacja na temat przetwarzania danych przez wix https://support.wix.com/en/article/general-data-protection-regulation-gdpr

KONTAKT

PODPIS ELEKTRONICZNY

pon - pt 8-16

weekend nieczynne

info@rodo.pl

61 307 25 66

©2020 by rodo.pl sp. z o.o. sp. k..